Ombouw van uw auto, bestelbus of vrachtauto

Het Holthausen Groengas Centrum verzorgt de ombouw van zowel nieuwe als gebruikte voertuigen naar duurzame brandstofsystemen.

We hebben de kennis en ervaring in huis om voertuigen en apparaten, die nu nog voorzien zijn van een verbrandingsmotor, om te bouwen en te voorzien van elektrische motoren met brandstofcel en waterstof.

Dieselmotoren voorzien we van een Dual Fuel CNG installatie en benzineauto’s voorzien we van een volledige CNG installatie. Daarbij hanteren we technieken en materialen die duurzaam zijn. We geven niet voor niets drie jaar garantie.

Rijden op CNG of Dual Fuel CNG biedt u vele voordelen

U tankt voordeliger en u bespaart aanzienlijk op uw brandstofkosten. Bovendien spaart u het milieu. De voordelen op een rijtje bij rijden op CNG:

  • 20% minder CO2 uitstoot (koolstofdioxide) dan benzine;
  • 95% minder NOx (stikstofoxide) dan diesel;
  • Geen uitstoot van roet en fijnstof;
  • Tanken gaat net zo snel als bij benzine en diesel;
  • Uw voertuig rijdt stiller.

Wilt u weten waar CNG en Groengas voor staan? Lees meer over rijden op CNG en Groengas.

Daarom ombouwen bij het Holthausen Groengas Centrum

Kiest u er voor om uw voertuig om te laten bouwen bij het Groengas Centrum van Holthausen in Hoogezand, dan maakt u een bewuste keuze. Onze ombouw is namelijk duurzaam. We hanteren alleen materialen en technieken die door de RDW worden voorgeschreven voor gasinstallaties. Zo komt u in de toekomst niet voor verrassingen te staan wanneer de wetgeving voor CNG installaties wordt aangescherpt. Onze specialisten zorgen voor een perfecte afwerking en geven u, waar mogelijk, de keuze voor plaatsing van de NGV1 vulaansluiting.

Na de ombouw stellen we de installatie af door de auto te testen op een rollerbank. Op deze rollerbank regelen we de installatie in zodat u de beschikking krijgt over optimaal rij-gemak, minimale uitstoot en een optimale brandstofbesparing.